Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στεφανής στους νεοσύλλεκτους Σμηνίτες: «Η θητεία είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, παρέστη στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων Σμηνιτών στην 124 Πτέρυ...Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, παρέστη στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων Σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ).

Απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους Σμηνίτες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Υπό τη σκέπη της Πολεμικής Σημαίας δώσατε τον Στρατιωτικό Όρκο τιμής και αφοσίωσης προς την Πατρίδα και ενταχθήκατε επίσημα στη μεγάλη αεροπορική οικογένεια.

Ο όρκος δεν αποτελεί µόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό µε όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Έθνους κατά την ιστορική πορεία του. Αναλύστε τον µε προσοχή και θα βρείτε σε κάθε φράση τη συνισταμένη των υποχρεώσεών σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί µεν συνταγματικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και δικαίωμα που έχετε ως πολίτες.

Η θητεία είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια Χώρα µε μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό µας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή της ισχύος μας. Σας διαβεβαιώ ότι είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντός µας και υπάρχει διαρκής ανησυχία ώστε να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια για να γίνετε άξιοι μαχητές.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας σ’ έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες µε αισιοδοξία, χαμόγελο, πίστη και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ κι εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε µε υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Πορευθείτε µε πίστη, χαμόγελο και αφοσίωση στο καθήκον και να συμμετέχετε µε ζήλο, ενθουσιασμό και µε όλες σας τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της στρατιωτικής σας εκπαίδευσης.

Επιθυμώ, στο πρόσωπο του καθένα από εσάς, να ευχαριστήσω τους γονείς – που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης – οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.

Νέοι Σμηνίτες,

Κληθήκατε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην Πατρίδα και να συμβάλλετε στην προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Η Εθνική Άμυνα απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνοχή που στηρίζεται στην ενσυνείδητη πειθαρχία.

Πρέπει να αισθάνεστε εξαιρετικά υπερήφανοι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει να φοράτε την τιμημένη στολή του Έλληνα Σμηνίτη.

Να θυμάστε πως οι ευθυτενείς άνθρωποι δεν μοιρολατρούν και αντιμετωπίζουν µε γαλήνη την κάθε δυσκολία.

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη, γόνιμη και δημιουργική θητεία».

Μετά την ορκωμοσία των Σμηνιτών, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια