ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΖΩΝ» ΤΟΥ «ΑΝΔΡΙΑΣ» ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ... ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

 

Η είδηση του θανάτου του 95χρονου Αλεξανδρινού Δημήτρη Γαβαλά, που διετέλεσε μέλος του πληρώματος του ΑΔΡΙΑ, αλλά σίγουρα δεν είναι ο τελευταίος επιζών, προκαλεί σύγχυση. Από παραδρομή το ΑΠΕ αναφέρει στον τίτλο του τηλεγραφήματος ότι ο Δημήτρης Γαβαλάς ήταν ο τελευταίος επιζών.

Ο εκλιπών αγωνιστής ήταν ο τελευταίος επιζών μιας μεγάλης μάχης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Είχε υπηρετήσει στο θρυλικό αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ, αλλά δεν ήταν παρών στον ιστορικό πλου του πλοίου όταν έπεσε σε γερμανική νάρκη και πήγε με κομμένη την πλώρη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Από εκείνο το πλήρωμα είναι εν ζωή ο Γεώργιος Τασσάς, ο οποίος τότε ήταν ναύτης - μηχανικός. Ο κ. Τασσάς είχε μάλιστα πρόσφατα τιμηθεί και από την ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σύγχυση μάλλον προκαλείται από το γεγονός ότι δεν αναφέρεται με ακρίβεια σε ποια μάχη έλαβε μέρος με το Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ ο Αλεξανδρινός Δημήτρης Γαβαλάς. Ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί. Ενδέχεται δε, να υπάρχουν και άλλοι εν ζωή ναύτες που είχαν υπηρετήσει στο θρυλικό αντιτορπιλικό.

http://www.armyvoice.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια