Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ!..

Παραθέτουμε την ερώτηση του βουλευτή προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Θέμα: «Στρατιωτικοί Ιερείς» Ένα Σώμα τω...

Σχετική εικόνα


Παραθέτουμε την ερώτηση του βουλευτή προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Θέμα: «Στρατιωτικοί Ιερείς»


Ένα Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και το Θρησκευτικό Σώμα που αποτελείται από Στρατιωτικούς Ιερείς και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Είναι θεσμοθετημένο με δύο χουντικά νομοθετικά διατάγματα (Ν.Δ. 90/1973 και 178/1969), υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης και έχει ως αποστολή του «την χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του Στρατεύματος». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου, «η χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση των Ε.Δ. πραγματοποιείται με:

α) Θείες Λειτουργίες που είναι το κέντρο της Χριστιανικής λατρείας.
β) Κηρύγματα – Διαλέξεις.
γ) Εξομολογήσεις – Συνεντεύξεις – Συζητήσεις.
δ) Φιλανθρωπία.
ε) Διανομή Χριστιανικών εντύπων.
στ) Προβολές σλάιτς και ταινιών Θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού περιεχομένου.
ζ) Μυστήρια – λοιπές αγιαστικές πράξεις και τελετές.
η) Ποιμαντικές επισκέψεις σε Νοσοκομεία και Φυλακές των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναρωτιέται κανείς για το νόημα της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης στον Ε.Σ. Για ποιο λόγο θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να διαπαιδαγωγηθεί για μια ακόμη φορά χριστιανικά, τη στιγμή που επί 12 χρόνια, σε Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο, η χριστιανική κατήχηση είναι αδιάλειπτη; Εξάλλου, στα 18 του κάποιος είναι ενήλικας και μπορεί να αποφασίζει αυτοβούλως όχι μόνο για την ψήφο του αλλά και για τις όποιες πεποιθήσεις του.

Επομένως, γιατί θα πρέπει να του επιβάλλονται όλες αυτές οι μέθοδοι χριστιανικής κατήχησης; Από την άλλη, πώς εξασφαλίζεται το δικαίωμα όσων δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι να μη συμμετέχουν σε αυτήν τη «χριστιανική διαπαιδαγώγηση» χωρίς να αποκαλύπτονται οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις;

Αν η χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατεύματος από την Εκκλησία είχε κάποιο νόημα για τους συνταγματάρχες της δικτατορίας, οπότε και θεσμοθετήθηκαν οι Στρατιωτικοί Ιερείς, στη σύγχρονη κοινωνία έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ελευθερίας σκέψης και βούλησης και, συνακόλουθα, της δημοκρατίας.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να καταργήσετε τη Διεύθυνση των Στρατιωτικών Ιερέων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ύπαρξη της οποίας προσιδιάζει σε θεοκρατικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός

www.ekklisiaonline.g

1 σχόλιο

 1. Τι υπέροχο κόσμο μας έδωσε ο Δημιουργός.
  Κάθε μέρα, όσο διαρκεί το Φως του Ήλιου, και κάθε βράδυ που τ' αστέρια φωτίζουν την ήσυχη μας ζωή, όλα υπέροχα, κι ας μη θυμόμαστε να πούμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ σε Αυτόν που μας τα έχει κιόλας δωρίσει!
  Τρέμω στη σκέψη, όταν φαντάζομαι το στρατιώτη που έζησε στην άνεση και την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού, που ΔΕΝ διδάχτηκε όπως έπρεπε στα αριστερόστροφα σχολεία του σήμερα, ότι ΔΕΝ είναι ποτέ του μόνος!
  Τι θα κάνει αν βρεθεί σε ώρα της μάχης και δεν γνωρίζει το που και το πως να στηρίζετε, όταν από λάθος ανόητων πολιτικάντηδων της δεκάρας, θα νομίζει μέσα στην απόγνωση του πως είναι μόνος!
  Αλίμονο τότε στις τρομαγμένες ψυχές των παιδιών μας, που μέσα σε άπλετο Φως, θα βιώνουν τον τρόμο της νύκτας και της άγνοιας που επιτρέψαμε να μας επιβάλουν άθλιοι ελληνόφωνες βολευτές και όχι άξιοι Έλληνες βουλευτές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή