ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Τέσσερεις σημαντικές πόλεις μέσα στο τουρκικό έδαφος και διπλά στα σύνορα με την Συρία, στοχεύουν οι κουρδικοί πύραυλοι που έχουν παραδοθεί στους Κούρδους από του Αμερικανούς και έχουν εγκατασταθεί σε πέντε βάσεις στην βόρειο Συρία.Συγκεκριμένα οι τουρκικές πόλεις Ούρφα, Μαρντίν, Γκαζίαντέπ και Χατάϊ, έχουν γίνει ο στόχος των αμερικανικών πυραύλων που βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων και είναι εγκατεστημένοι στις βάσεις εκτόξευσης Kamışlı, Dırbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab και Afrin, στην βόρειο Συρία.

Η εξέλιξη αυτή όπως έγινε γνωστό έχει θορυβήσει την Άγκυρα και έχει κάνει πολύ διστακτικούς τους Τούρκους στην πρόθεση τους να επιτεθούν στις κουρδικές θέσεις στον θύλακα του Afrin.

 Εκείνο όμως που προκαλεί την έντονη οργή της Τουρκίας, είναι οι πληροφορίες ότι οι Κούρδοι έχουν εκπαιδευτεί στους πυραύλους αυτούς από Αμερικανούς αλλά και από Ρώσους εκπαιδευτές, κατά την διάρκεια του πολέμου κατά των Ισλαμιστών στην Συρία.

Στην τουρκική πρωτεύουσα θυμούνται με οργή την επίθεση από τους Κούρδους με πύραυλους στις 16 Μαΐου του 2016, στην επαρχία του Hakkari Çukurca, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 10 Τούρκοι στρατιωτικοί. Οι πύραυλοι αυτοί ήταν αμερικανικής προέλευσης. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια