Η ιστορία με το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από “Τούρκους πράκτορες” απέδειξε ότι η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυ...

Η ιστορία με το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από “Τούρκους πράκτορες” απέδειξε ότι η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο ξεπερνά κάποια όρια.
Με έκπληξη εχθές διαβάσαμε δημοσιεύματα σχετικά με επεισόδιο κατά το οποίοι πράκτορες της ΜΙΤ κατέβασαν την ελληνική σημαία στο ακριτικό Καστελόριζο κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017.
Η σιωπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού μας έβαλε σε υποψίες και κυρίως για τη συνέχεια του επεισοδίου.
Στα άρθρα γινόταν λόγος για ομάδες καταδρομέων που εν είδη πρακτόρων έψαχναν τους αντίπαλους πράκτορες. Κάτι σαν ταινία James Bond μας ήρθε στο μυαλό και αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο το θέμα.
Αρχίσαμε όμως λάθος. Ψάχναμε τις Τουρκικές ιστοσελίδες και τα επίσημα sites. Πουθενά και τίποτα. Συνήθως τα παλικάρια απέναντι όταν προβαίνουν σε τέτοιες ηρωικές ενέργειες σπεύδουν να τις δημοσιοποιήσουν, αλλά μάλλον κάτι πήγαινε στραβά.
Επιπλέον,λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ψάξαμε συστηματικά, τους ”αγωγούς”του διαδικτύου προκειμένου να εντοπίσουμε την αρχική πηγή από όπου ξεκίνησε η ιστορία και το αποτέλεσμα της έρευνας μας έβαλε σε υποψίες περί της αξιοπιστίας της αρχικής πηγής.
Ώσπου εγένετο θαύμα! Φίλος συνεργάτη μας που υπηρετεί στο νησί μας αποκάλυψε όλη τη διαπλοκή του συμβάντος.
Οι πράκτορες της ΜΙΤ προφανώς συνεργάστηκαν με “ελεεινούς προδότες” εξ’ Αυστραλίας – (ή κατά άλλες πληροφορίες εκ Μάλτας φοιτητές- δεν έχει σημασία).
Να το πούμε βλακεία, μάλλον είναι περιττό. Η συνέχεια της ιστορίας είναι πως οι στρατιωτικές αρχές του νησιού επενέβησαν άμεσα και έκαναν αυτό που έπρεπε ψάχνοντας, όπως όφειλαν, μήπως το όλο περιστατικό είναι υποκινούμενο από άλλους. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και του σεβασμού στην τουριστική κίνηση και την τοπική κοινωνία και το περιστατικό διαλευκάνθηκε πλήρως με τις εξηγήσεις που έδωσαν οι «Ιππότες».
Βέβαια τα τελευταία χρόνια πολλά τουρκικά «αλιευτικά» σκάφη «ψαρεύουν» κοντά στο νησί όπως και κοντά σε άλλα νησιά, όμως έχουν «γνώσιν οι φύλακες» και τα σκάφη αυτά είναι εντοπισμένα και πολλές φορές όταν πλησιάζουν πολύ κοντά λαμβάνουν αυτό που τους αναλογεί.
Από την άλλη πλευρά η ΜΙΤ και κάθε άλλη υπηρεσία πληροφοριών ανά την υφήλιο έχει τη δυνατότητα να στρατολογεί «Ιππότες» και να προκαλεί επεισόδια. Εκεί φαίνεται και η αντίληψη αλλά και η ευστροφία αυτών που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους επεισόδια. Και το επεισόδιο αυτό για το οποίο μιλάμε αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο.
Όσο για τους «Ιππότες» δε νομίζουμε πως η ΜΙΤ θα ήθελε να τους έχει στις τάξεις της καθότι πίνουν πολύ και ούτε ξέρουν τι κάνουν ούτε και τι λένε! http://www.armynow.net
Δεν υπάρχουν σχόλια