Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΤΟΥΣ «ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ» ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΕΥΠ!

- Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών έχουν μπει τα 100 και πλέον τζαμιά που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ατ...- Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών έχουν μπει τα 100 και πλέον τζαμιά που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής - Το Newsit.gr περιηγήθηκε στα τζαμιά της Αθήνας και μίλησε με τους πιστούς για το φαινόμενο των τζιχαντιστών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ


Πληροφοριακό δίκτυο που ουσιαστικά αποτελεί τα “αυτιά” και τα “μάτια” των Υπηρεσιών του Ελληνικού κράτους, έχει δημιουργήσει η ΕΥΠ σε χώρους συγκεντρώσεις και προσευχής Μουσουλμάνων, προκειμένου να λειτουργήσει προληπτικά σε φαινόμενα “ριζοσπαστικοποίησης” που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν “μοναχικούς λύκους” των τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, γεγονός είναι πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τέτοια φαινόμενα δεν φαίνεται να υπάρχουν στην χώρα μας, όπως είχε αναφέρει και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Βέβαια, η ΕΛΑΣ δεν θέλει να αφήσει το θέμα στην τύχη του, ιδιαίτερα μετά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη από τα απανωτά τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε μεγάλες πρωτεύουσες.

Για το λόγο αυτό και επειδή υπάρχουν δεκάδες αυτοσχέδιοι λατρευτικοί χώροι στην Αττική, η ΕΥΠ έχει δημιουργήσει ολόκληρο πληροφοριακό δίκτυο προκειμένου να είναι σε θέση τα στελέχη της να γνωρίζουν το τι λέγεται από τους διάφορους Ιμάμηδες, σε αυτούς τους χώρους.
Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών έχουν μπει τα 100 και πλέον τζαμιά που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής και φιλοξενούν καθημερινά χιλιάδες πιστούς, καθώς οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη χώρα μας ενδεχομένως να αναζητήσουν κάλυψη στους τόπους λατρείας των μουσουλμάνων της Αθήνας.


Εξάλλου, όπως λένε στο Newsit.gr και παράγοντες της ελληνικής, μουσουλμανικής κοινότητας, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί κρούσματα «ακραίων» φωνών μέσα στα τζαμιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με μια ρητορική, που παραπέμπει στο κήρυγμα μίσους των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Αθήνας, καθώς και η θρησκευτική ηγεσία αποκηρύσσουν τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ελληνική πολιτεία προκειμένου να απομακρύνουν τα ακραία στοιχεία από τις κοινότητές τους.

Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια, λένε ότι -σε περίπτωση που ένας τζιχαντιστής προκαλέσει χτύπημα, παρόμοιο με το μακελειό της Βαρκελώνης- αυτό θα πλήξει πρωτίστως τη ζωή και την καθημερινότητα των ίδιων.

Το Newsit.gr περιηγήθηκε στα τζαμιά της Αθήνας, όπου χιλιάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν, μακριά από το μίσος και τη βία, και μίλησε με τους πιστούς για το φαινόμενο των τζιχαντιστών.
«Αυτοί που κάνουν αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Εμείς ζούμε χρόνια εδώ και κανείς δεν μας πείραξε για την πίστη μας. Κάνει κάποιος κάτι και σκοτώνει, δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν», λέει ο Χαντίρ που εργάζεται ως κουρέας και επισκέπτεται καθημερινά το τζαμί της οδού Γερανίου, ενώ δηλώνει πως θα περιφρουρήσει το τζαμί, ώστε να μην παρεισφρήσουν σε αυτό ακραίοι και τρομοκράτες.«Κάθε θρησκευτικός χώρος είναι ανοιχτός για όλους. Ευχαριστούμε την ελληνική πολιτεία που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία και μπορούμε να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε. Πάντα έχουμε σεβασμό στον ελληνικό νόμο, στην πολιτεία που μας έδωσε αυτούς τους χώρους.

Πιστεύουμε στην ανθρωπιά και άνθρωποι που κάνουν τέτοια πράγματα δεν θα πάρουν καμία ευκαιρία να έρθουν κοντά μας. Ποτέ δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει κάτι πέρα από το νόμο. Εμείς ζούμε εδώ. Αν υπάρξει φωτιά, θα είναι για όλους μας.

Για αυτό πρέπει να προσέξουμε για τη χώρα που ζούμε», τονίζει ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας και υπεύθυνος για το τζαμί του Περιστεριού, ο οποίος συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τις ελληνικές αρχές, ώστε να ελέγχεται πλήρως το τζαμί και οι προσκυνητές του. .newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια