ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΡΑΝΑ; ΣΤΗΝ 8Η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣΤην Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακών αναγνωρίσεων, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΥ») και τις Διαπόντιους Νήσους.


Οι κάτοικοι των Διαπόντιων Νήσων εκφράσθηκαν με εξαιρετικά ευμενή σχόλια για το έργο και τις υπηρεσίες των Οπλιτών Ιατρών που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

Τα Διαπόντια νησιά είναι νησιωτικό σύμπλεγμα 11 νησιών, που αποτελείται από τρία μεγαλύτερα νησιά και μερικές άλλες νησίδες βόρεια – βορειοδυτικά της Κέρκυρας σε απόσταση 9-20 χλμ από αυτήν:

  • Οθωνοί, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά και το δυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας (663 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2001).
  • Ερεικούσσα, το βορειότερο σημείο των Επτανήσων (698 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2001).
  • Μαθράκι (297 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2001).Και τις ακατοίκητες νησίδες: Διάκοπο, Διάπλο, Καράβι, Καστρινό, Λειψώ (ή Βάρκα), Όστρακο, Πλάκα (ή Άγκυρα), Πλατειά, Τραχειά (ή Τραχιά).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια