ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ MIRAGE 2000 ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΦΡΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ...
Ανάσταση! Μετά από ταλαιπωρίες…χρόνων καταφέραμε να υπογράψουμε συμφωνία για τα φρένα των αεροσκαφών Mirage 2000! Κι όμως η απλή αυτή υπόθεση μας πήρε πάνω από 5 χρόνια (!!!) για να έχει αποτέλεσμα. Ο νόμος Βενιζέλου περί εξοπλισμών έχει κάνει θαύματα.

Χθες Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017,υπογράφτηκε μεταξύ του Γεν. Διευθυντού της ΓΔΑΕΕ Αντ/χου (εα) Κυρ. Κυριακίδη και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας “MILTECH HELLAS AE” κ. Κων/νου Κουτσού συμφωνία πλαίσιο για την «Προμήθεια Εκατόν Σαράντα Τεσσάρων Τεμαχίων Υλικού HEAT Sink A/Φ Μ2000/-5.

Αν για μια τέτοια υπόθεση χρειαζόμαστε τόσα χρόνια για να πάρουμε την αυτονόητη απόφαση, τότε τι θα κάνουμε στα πιο σύνθετα. Και για ποια αμυντική βιομηχανία μιλάμε.

Η περίπτωση των ανταλλακτικών στα φρένα των Mirage 2000, που όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο έχουν στην άμυνα της χώρας είναι η πιο χαρακτηριστική. Με τον νόμο Βενιζέλου έπρεπε να αναζητηθεί η καλύτερη προσφορά σε διαγωνισμό. Δηλαδή για γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εμείς θα ζητούσαμε προσφορές απ΄ όλες τις εταιρείες είτε είχαν σχέση με τα Mirage 2000, είτε όχι!

H διαφάνεια πάντως…διαφυλάχθηκε και με το παραπάνω! Αεροπλάνα να κάνουμε τη δουλειά μας δεν είχαμε αλλά ποιος ασχολείται μ΄ αυτά στην Ελλάδα και ειδικά στη Βουλή.
militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια