Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΧΙΑΡΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ»... ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, Ή ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

Άγις Αγησιλάου Σε πρόσφατο σημείωμα μας υποστηριξαμε ότι μια μεμονωμένη Τουρκική ενέργεια κατά μεγάλης νήσου του Ανατολικού Αιγαίου ε...Άγις Αγησιλάου

Σε πρόσφατο σημείωμα μας υποστηριξαμε ότι μια μεμονωμένη Τουρκική ενέργεια κατά μεγάλης νήσου του Ανατολικού Αιγαίου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, πρωτίστως επειδή το ΠΝ περιμένει καιρό τώρα την ενέργεια αυτή και θα την αντικρούσει αποτελεσματικά. Στην μνήμη, μεταξύ άλλων, του Υποπλοίαρχου Ελευθέριου Τσομάκη και του πληρώματος της Τ3.


Τονίσαμε ότι αρκούν, πρακτικά, τα υποβρύχια και οι ΤΠΚ για να αποκρουστεί το δεύτερο κύμα. Χωρίς αυτό, χωρίς τις ενισχύσεις, δηλαδή, και τον ανεφοδιασμό, το πρωτο κύμα θα καταλήξει στην προδιαγεγραμμένη μοίρα του: την καταστροφή. Όπως απέτυχε το πραξικόπημα τους, έτσι θα αποτύχει και η απόβαση και ας μην ειναι συγκρίσιμα τα μεγέθη.

Θα ειναι αυτή ομως η κυρία προσπάθεια; Η δευτερεύουσα που θα γίνει; Στον Έβρο; Μήπως η κυρία προσπάθεια εξελιχθεί στον Έβρο και η απόβαση σε νησί ειναι μονο αντιπερισπασμός; Μπορει. Όλα γίνονται. Απο σχέδια πάνε καλά αυτοί.

Απο το τριεθνές με την Βουλγαρία μέχρι το Καστελόριζο υπάρχει συνεχές υδάτινο κώλυμα. Δύσκολο αυτό για τον επιτιθέμενο. Πολυ δύσκολο, αφού αιφνιδιασμός δεν μπορει να επιτευχθεί, ούτε τοπική υπερσυγκέντρωση μονάδων. Γνωρίζουμε τα πάντα καθε ώρα και στιγμή. Ό,τι και αν κάνουν, διατηρώντας, πχ, τις διαβιβάσεις τους στο τρέχον επίπεδο, η πιθανότητα αιφνιδιασμού ειναι ανύπαρκτη. Παρ´ολα αυτά το ποτάμι θα το περάσουν. Δεν ειναι αδύνατο αυτό. Και οι Αιγύπτιοι, πέρασαν την διώρυγα του Σουεζ το 1973 . Τι έγινε όμως μετά; Πέρασαν ανάποδα οι Ισραηλινοί και παρά λίγο να φθάσουν στο Κάιρο.


Συνεπώς, αυτοί θα περάσουν. Οι δικοί μας τι νομίζει κανεις ότι θα κάνουν; Θα τους κοιτάνε; Καλύτερη αμυνα ειναι η επίθεση. Που θα βρίσκονται άραγε τα δικά μας άρματα την Η-24; Που θα βρίσκονται την Η-48; Οχι βάσει σχεδίων. Βάσει της ψυχής και της εκπαίδευσης των αρματιστων μιλάμε. Τι θα βλέπουν απο τα περισκόπια εκείνη την ωρα τα πληρώματα; Όχι στόχους, γιατί θα έχουν τελειώσει, αλλά τρούλους.

Δυσκολίες θα υπάρξουν. Αρκετές. Τα Α-7 δεν υπάρχουν πια και αυτή ειναι μια πολυ μεγάλη απώλεια . Μεγάλη, λυπηρή και δυσαναπλήρωτη. Υπάρχουν ομως τα ΜLRS -ΑTACMS για να πλήξουν τις συγκεντρώσεις σε βάθος. Υπάρχουν τα PzH-2000 και τα Μ-109 για να επικεντρωθούν στα σημεία διέλευσης. Οι μονάδες, ωστόσο, έχουν χαμηλή επάνδρωση. Αυτό ειναι πρόβλημα. Αν η θητεία αυξηθεί στους 12 μήνες το πρόβλημα αυτό θα μειωθεί αισθητά. Αλλιώς υπαρχει κίνδυνος ανατροπής εκ του λόγου αυτου και μονο. Λύση στο πρόβλημα; Σουεζ 1973. Τίποτα άλλο. Επένδυση στον πανικό των άλλων και στην χειρότερη περίπτωση ισοπαλία.

Για αποβατική ενέργεια στα μετόπισθεν μας ας μη το συζητάμε. Θα εντοπιστεί έγκαιρα, θα προσβληθεί από το ΠΝ, τα Μιράζ και τους άλλους Εξοσετ και δεν θα εχει καμμία τύχη. Επίσης η υπαρκτή αλλα περιορισμένη πιθανότητα δολιοφθορών στα μετόπισθεν μπορει να αντιμετωπισθεί απο την ΕΚΑΜ και την ΕΛΑΣ γενικότερα .

Αν οι πολιτικοί σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αν ο ΟΥΚας Α/ΓΕΕΘΑ αφεθεί να δράσει απερίσπαστος, ενέργεια Τουρκική στον Έβρο, είτε κύρια είτε δευτερεύουσα, θα μας δυσκολέψει, αλλά δεν θα μας ανατρέψει . Το αντίθετο θα συμβεί. Τα Leopard, με τα Απάτσι, θα περάσουν απο το αναπεπταμένο και ανεμπόδιστο έδαφος όπως το μαχαίρι περνάει το βούτυρο. Τόσο εύκολα.

thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια