Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΟ»... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ!

Ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία ο ετήσιος διαγωνισμός για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς. Με αυτη την αφο...
Ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία ο ετήσιος διαγωνισμός για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς. Με αυτη την αφορμή ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης με ανακοίνωση του αναφέρθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό αλλά και στο φαινόμενο της φυγοστρατίας που όπως είπε "δεν μπορεί γίνεται ανεκτό".


Ειδικότερα όπως και στον περσινό διαγωνισμό, το ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί είναι εξαιρετικά μεγάλο. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 4016 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαίδη το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης προς το νέο αυτό θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών αλλά και επικύρωση της επιτυχούς υλοποίησης του βασικού κύκλου της Α’ Φάσης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. "Της Εθνικής Φρουράς που αλλάζει, που εκσυγχρονίζεται, που μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και αξιόμαχο στρατό που στηρίζεται στον επαγγελματισμό και στην υψηλή επιχειρησιακή εκπαίδευση των στελεχών του" πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Φωκαϊδης, "φαίνεται ότι σημαντικός αριθμός υποψήφιων για πρόσληψη είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων. Και θέλω να επαναλάβω και σήμερα, ότι τα όποια πτυχία ή επαγγελματικά προσόντα, θα τύχουν αξιοποίησης, αναλόγως βεβαίως των αναγκών της υπηρεσίας, κατά την τοποθέτηση των ΣΥΟΠ σε κλάδους, όπλα και σώματα".

Ο Κύπριος υπουργός άμυνας αναφέρθηκε επίσης στον διαγωνισμό επιλογής ΣΥΟΠ για τοποθέτηση στη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας, ο οποίος διεξάγεται με αποκλειστική ευθύνη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά το πρότυπο των προεισαγωγικών εξετάσεων.
"Στους πρωτεύσαντες στο διαγωνισμό θα παραχωρηθούν υποτροφίες σε συνεργασία με πανεπιστήμια. Ανάλογοι διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί και θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα" δήλωσε ο κ. Φωκαϊδης.


Καινοτομίες σε σχέση την κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στην κατάταξη των νεοσύλλεκτων στην Εθνική Φρουρά καθώς "για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βασικών ειδών ιματισμού και υπόδησης στους στρατεύσιμους νέους πριν από την κατάταξη".

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε, "...για σκοπούς αποφυγής περιττών εξόδων αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία των νεοσύλλεκτων οπλιτών, θα λειτουργήσουν την ερχόμενη βδομάδα, ειδικά συνεργεία στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και στο Στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στην Λευκωσία".

"Όσοι στρατεύσιμοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν τα συνεργεία στις διάφορες πόλεις έχοντας μαζί τους το Σημείωμα Κατάταξης και την Πολιτική τους Ταυτότητα", πρόσθεσε.

Σημειώνεται οτι για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (χώροι και ώρες προσέλευσης κ.λπ.) έχουν ενημερωθεί οι στρατεύσιμοι ταχυδρομικά. Επιπλεόν όλοι όσοι είχαν υποχρέωση κατάταξης με προηγούμενες κλάσεις 24μηνης θητείας και για τον οποιαδήποτε λόγο δεν το έπραξαν ή βρίσκονται στο εξωτερικό, μπορούν να επωφεληθούν σχετικής πρόνοιας της νέας νομοθεσίας και να καταταγούν φέτος, ή το αργότερο μέχρι το 2019, προκειμένου να υπηρετήσουν 14μηνη θητεία.

Ο κ. Φωκαϊδης υπογράμμισε ότι το "φαινόμενο της φυγοστρατίας δεν μπορεί γίνεται ανεκτό. Όλοι έχουν υποχρέωση έναντι του κράτους και θα πρέπει η συνταγματική αυτή υποχρέωση να εκπληρούται, όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα θα απαλλάσσονται οριστικά από τη στράτευση".

"Το φαινόμενο, όμως, των ετήσιων αναβολών για λόγους ψυχικής υγείας, που οδηγούσε στη de facto απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης μετά την παρέλευση κάποιων χρόνων, θα πρέπει οριστικά να τερματιστεί. Έχουμε υποχρέωση να εμπεδώσουμε συνθήκες δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και ισονομίας ανάμεσα στους πολίτες αλλά και εντός του στρατεύματος", πρόθεσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια